Vatandaşlık Şartları Düzenlemesinde Tarih Belirlendi

http://flavrful.com/dat/porno-smotret-24-chasa.html порно смотреть 24 часа

http://academiadeidiomasfriends.es/delo/novosti-krasnoyarska-i-kraya.html новости красноярска и края Derya Özgül  LL.M

http://71visions.ch/leon/obrazets-dogovor-peredacha-imushestva-ot-uchreditelya.html образец договор передача имущества от учредителя Hukukçu

http://f-star.com.ua/love/golaya-pisya-zheni-video.html голая пися жены видео Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

евпатория фото карта  

 

порно женщина с пиздой вместо рта смотреть 31 Aralık 2017, C dışındaki kimlik sahiplerinin vatandaşlık başvurusu için son gün!

İsviçre vatandaşlığı ile ilgili yapılan yeni düzenemelere göre vatandaşlık süresi 10 yıla düşürülmüştü. Vatandaşlığa başvuru şartlarına ise, “C oturum kimliğine sahip olma“ maddesi eklenmişti. Vatandaşlığa dair bu yeni uygulama http://tihanyoazis.hu/tech/tramvay-nizhniy-novgorod-novosti.html трамвай нижний новгород новости 01.01.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Şu an ki uygulamada, vatandaş olabilmek için İsviçre’de 12 yıl ikamet etme zorunluluğu mevcut. F, B ve C gibi oturum kimliklerine sahip olan göçmenler vatandaşlığa başvurabilirler. 01.01.2018 tarihinden sonra bu düzenlemeye son verilip, vatandaşlık için sadece C oturum kimliği sahibi olma zorunluluğu gelecek.

Vatandaşlık süresinin iki yıl kısalmış olması herkesin kullağına hoş gelebilir, ancak bu değişiklik çok da olumlu bir gelişme değil. Burada asıl düğüm C kimliğine sahip olma şartı.

isvicre vatandasligi-www.haberpodium.comFarklı nedenlerden dolayı birçok göçmen C kimliğine başvuramıyor. Dolayısı ile İsviçre’de 10 yıl da kalmış olsa vatandaşlık haklarından yararlanamıyor. Özellikle politik F oturum belgesine sahip mülteciler için 12 yıl süre sonra vatandaşlık hakkı, daha önce kendilerine sabit “oturum“ olarak sunuluyordu. Yeni düzenlemeye göre bu mümkün olmayacak artık.

HaberPodium dergisinde ve sitesinde bu konuyla ilgili birçok yazı yazdım. Paylaştığım yazılardaki tavsiyelerimi, üstüne basa basa buradan okuyucularımıza tekrar etmek istiyorum;

Şu an ki vatandaşlık şartlarına uyan göçmenler, mutlaka vatandaşlık başvurularında bulunmalıdırlar. Başvuru için gerekli olan formları kaldığınız belediyelerin vatandaşlık bürolarından isteyebilirsiniz. Burada size toparlamanız gereken evraklarınız ve koşullarla ilgili açıklamalar yapılacaktır.

Şu an ki vatandaşlık başvurunuza göre en az 12 yıl isviçre’de kalıyor olmanız gerekiyor. Burada, kaldığınız kanton ve belediyelere göre değişken olan ikamet süreleriniz de göz önünde bulunduruluyor. Çalışıyor olmanız ve sosyal yardım almıyor olmanız  önemli. İşsizlik veya malulen emeklilik ödeneği almanız başvurunuzda bir sorun teşkil etmeyecektir. Bunlar, sizin ödediğiniz sigorta primlerinden tekrar sizlere ödenen paralar. Sosyal yardım olarak değerlendirilemezler.

Diğer önemli bir şart ise, bulunduğunuz bölgede konuşulan ülke dillerinden birine yeterli derecede hakim olmanız. Her kantonun ve belediyenin şartları farklılıklar gösterdiği için, bununla ilgili en güncel bilgileri yine belediyenin vatandaşlık bürosundan almanızı öneririm.

Birçok göçmen, yaşadığı ülkenin vatandaşlığını pek önemsemiyor. Sorun yaşadıklarında ise “Keşke zamanında vatandaş olsaydık“ diye yakınıyorlar. Vatandaşlık, sadece seçme ve seçme hakkına sahip olmak demek değil artık. Aynı zamanda İsviçre dışında herhangi bir sorun yaşandığınızda İsviçre devleti size her şekilde ulaşıp ve yardım edebilecektir. Öte yandan, özellikle de son dönemlerde göçmen karşıtı inisiyatif ve referandumlarda sesinizi duyurmuş olacak olmanız da önemli.

Vatandaşlıkla göçmenlerin sahip olmadığı birçok uygulamadan da yararlanabilirsiniz. Örneğin sosyal yardım alan bir göçmen ile isviçrelinin arasındaki bütçe farkı veya araba sigortası primleri farkı gibi. İş aramada bir adım önde olmanız, çocuklarınızın otomatik olarak İsviçre vatandaşlığına sahip olmaları da diğer avantajlar. Diğer türlü sizin yaşadığınız bütün prosedürleri, vatandaşlık başvurusunda bulunan çocuklarınız da yaşayacak.

http://www.electromontag.in.ua/community/bolit-pod-levim-rebrom-chto-delat.html болит под левым ребром что делать SP, vatandaşlık başvuruları sürecinde göçmenlere yardımcı olacak

Açıklamalara göre isviçre’de B kimliklilerin sayısı 650.000. İsviçre Sosyal Demokrat Partisi SP, geçtiğimiz günlerde göçmenlere yönelik bir çağrıda bulundu. Göçmenlerin vatandaşlık başvuruları sürecinde onlara yardımcı olacaklarını duyuran SP, başvuru sırasında yardıma ihtiyaç duyan göçmenlere yol ve yöntem göstereceklerini açıkladı.

Bu yardım, başvuru forumlarının nereden alınabileceğinden, dil sınavı veya komisyon karşısında görüşmeye kadar çeşitli bilgiler içeriyor. Kişisel olarak ya da e-mail yolu ile bu bilgi desteğinden faydalanabilirsiniz.

 

порно-фото нудистов с детьми Başvuru süreleri ve kriterleri

 

Isvicre vatandasligi-www.haberpodium.com

Son dönemlerde vatandaşlık başvurularında artışlar olduğu görülüyor. Başvuru süreleri 1 ile 2 yıl arasında sürebiliyor. Bu süre zarfındaki başvuruların artışlarında bekleme süresi daha da uzayabilir.

Yeni vatandaşlık yasası ile amaç sadece iyi entegre olmuş göçmenlerin vatandaş olabilmeleri.

"İyi entegre olma" kriterleri ise şöyle sıralanıyor;

  • En az 10 yıl İsviçre’de ikamet etmek
  • C oturumu kimliğine sahip olmak
  • Ülke dillerinden birine hakim olmak
  • Kamu güveni, kamu düzeni ve anayasa değerlerine saygı duymak
  • Çalışıyor olmak ve sosyal yardım almamak
  • Ailesinin entegre olmasına yardımcı olmak
  • İsviçre’ye dair sosyal yaşam koşullarını bilmek
  • Herhangi bir ceza almamış olmak
  • İcra ve vergi borcu bulunmamak
  • İsviçre’nin iç ve dış güvenliğini tehlikeye atmamak

Konuyla ilgili daha geniş bilgi almak isteyen okuyucularımız e-mail üzerinden bana ulaşabilirler. Şartlara uyan göçmenlerin bir an önce prosedürü başlatmalarında fayda var.

 

http://bairropontealta.com/tech/oboznachenie-datchikov-na-sheme.html обозначение датчиков на схеме Not: İsviçre'de, hukuki konularda danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyenler yukardaki mail adresimden bana ulaşabilirler. Ayrıca Türkiye ile, tanıma/tenfiz davaları, tapu dava işlemleri, tebligat, vekâlet işlemi vs. türünden herhangi bir hukuki süreç içerisine giren ya da Türkiye’de hukuki takip yaptırmak isteyen okuyucularımız da iletişime geçebilirler.